fredag 1. januar 2010

Desemberprosjekter

Da var jula over, og jeg kan vise fram juleprosjekter og julegaver. I dag reiste siste gjesten vår. Vi er tilbake i vanlig fredagsmodus - så nå har vi akkurat kosa oss med pizza. Jeg er på vei å finne senga, det har vært litt for lite søvn siste tiden. Koselige kvelder og ei lita jente som har sovet veeeldig korte perioder har vært skyld i det...

Tilbake til prosjektene! Etter mønster i julebladet til Norsk ukeblad laget jeg disse kremmerhusene som jeg har fyllt med kanelmandler. De har vært fine vertinnegaver nå i julen.
I julegave til våre søsken og foreldre laget jeg flere hjemmelagede ting, både varmer til presskanne, hjemmelaget såpe og noen fikk også hjemmestrikka kjøkkenkluter. Hadde en god plan om å få ferdig til alle, men det ble det dessverre ikke tid til. De andre fikk fine lilla kluter fra Traktøren.Jeg rakk derimot å strikke 5 barneluer etter dette mønsteret her. Jeg strikka ei grønn lue til storegutt tidligere i høst, og både han og jeg har likt den lua. Det var ett kjapt prosjekt, klarte å strikke ei lue på to kvelder.


Ellers laget jeg varmer til presskanna vår. Hadde jo en plan om rosa og rød jul i år, men rakk jo aldri å bli ferdig med alle prosjektene mine... men denne ble nå ferdig!


I tillegg kom jeg jo plutselig på at vi ikke hadde hatt juletre her i huset tidligere, og vi trengte en juletreduk. Det ble en veldig enkel variant i år, alt bestilt fra Stoff og stil. Håper å finne inspirasjon til å få sydd en til årets jul, men vi får se...


2 kommentarer:

Line sa...

Så flink du har vært.. :)
SÅ mye flott du fikk laget til jul da..

Solveig sa...

Så morsomt å få vite litt mer om alt det spennende du lager! Kjenner jo igjen endel av julegavene - du er flink, Marthe. Ønsker dere et spennende 2010 med litt mer søvn enn dere har hatt denne høsten.