torsdag 27. januar 2011

Storm over Bæskades


Jeg fortsetter i samme tralten, og viser fram flere julegaver fra i fjor... En ny tekanne sto høyt på lista så jeg ble kjempeglad for den - og når den i tillegg har så fint trekk på seg er det enda bedre! Nå må jeg bare finne meg en god tesort som ikke er sort te - jeg får rett og slett problemer med å sove når jeg har drukket te på kvelden.

Jeg har vært ett par dager i Kautokeino i denne uka her. Fantastisk fin kjøretur innover på tirsdag morgen, og jeg gleda meg skikkelig til å komme innover - kanskje det ble sol? Hadde lyst å stoppe og ta meg en skitur, men med en møteavtale ble det ikke tid til det... Men SOLA fikk jeg endelig sett!


Jeg trodde utfordring på turen skulle bli da jeg gikk alene i restauranten og spiste middag, men det gikk egentlig veldig greit. Det var turen tilbake til Alta som ble spennende. Det var faktisk det verste været jeg har kjørt i. Tett snøvær, føyka og skavler... huff, jeg angret på at jeg ikke stoppet på fjellstua som ligger 5 mil fra Alta og ventet der. Heldigvis kom en annen bil forbi utkjøringen jeg hadde stoppet på, så da hadde jeg noen røde baklys å styre etter. Vel, jeg kom meg ned til slutt, og det var utrolig deilig å stoppe utenfor huset! Etterpå kom jeg på dette diktet skrevet av Nordahl Grieg som omhandler storm over Bæskades. Så jeg er nok ikke den første som har opplevd dårlig vær over fjellet der... 

Morgen over Finnmarksvidden

Ved gry, da vi kom på Bæskades,
røk der et uveir op.
Et piskende, vandrett snekòv
hvinte om fjellets topp.
Tungt støttet vi oss mot stormen,
tvugne at ta en hvil.
Renee vår var trætte
efter de dryge mil.

2 kommentarer:

Line sa...

Åh, godt du kom deg vel hjem da..
Har også kjørt et par ganger over sennalandet i sikkert 30 km/t..
Man blir så sliten i både hodet og resten kroppen av å kjøre i slikt vær..

Johanne Brekkevold sa...

Veldig kult å "kjenne" to fra Alta. Kanskje jeg må ta meg en tur nordover med familien:)