tirsdag 1. juni 2010

Dra på Lopphavet!
I helga har vi hatt en av mine fineste turer. Vi har vært på Loppa øy sammen med tre andre familier. Det var litt av en gjeng som skulle med hurtigbåten fredag kveld. 19 stykker med sekker, sykler, sykkelvogner og tre hunder. Med 1-2 fastboende på øya hadde vi økt folketallet kraftig om vi hadde flytta ut! Deler av øya er ett sjøfuglreservat, og det var det ett yrende fugleliv der ute. Med teltet nesten nede i fjæresteinene kunne vi følge det tett på. Været var helt fantastisk, og lørdag tilbragte vi på stranda noen kilometer fra teltplassen. De ivrigste av de litt større barna badet, mens våre to har noen timer med graving i sand bak seg.
Lørdag kveld gikk vi opp på fuglefjellet. Der var det en nydelig utsikt, og det var spennende å titte over kanten. For min del ble det lite fuglekikking fordi jeg måtte gå ned ganske tidlig. Jeg hadde lillemor i en mei tai, og hun sov som en stein på vei opp, men da vi stoppet ble det nok litt for rolig for henne. For de mest ivrige var det vist en fantastisk opplevelse utover natten når det yrende livet startet opp. I løpet av helgen noterte vi hvor mange fugler vi så, og hele gruppen samlet observerte bort i 40 forskjellige arter.


For min del er fjæreliv noe av de fineste barndomsminnene mine. Jeg elsker å gå i fjæra og kikke etter skatter. Her på Loppa fant jeg både gode minner, vårblomster, latter, fine skjell og kråkeboller - og de er kanskje noe av de fineste skattene man kan finne?


4 kommentarer:

Anonym sa...

Tjohei, tjola hoppsann sa:-)

For en fantastisk tur dåkker har hatt!!! Å så fine bilda du har tatt:-) Helt nydelig - ingen tvil om at det finest i nord!

Klem fra lillesøs

Hannes favoritter sa...

Åh så herlig! Nydelige bilder!!!

Klem

Brekkevold sa...

Så ut som en deilig helg! Herlige bilder, ser ut som en sandstrand i Danmark :)

Pia sa...

Så nydelige bilder! Får håpe dere får flere flotte sommerdager i løpet av sommeren! Har sjøl tilbragt flere somre nordpå i barndommen, og husker godt både flotte strender OG iskaldt vann!
Vi har også en Mei Tai til vesla, men har ikke brukt den så mye ennå. Må nok trene litt mer...