tirsdag 4. september 2012

Årets hageprosjekt


Et av seinsommerens prosjekter har vært å lage et steinbed i hagen. Noen fordeler må en jo ha når hagen er full av grus! Bare synd jeg ikke planla dette bedet da jeg laget blomsterbedet som står ved siden av - der spadde jeg (ehm... mannen) ut grusen, vi kjørte den til utkanten av hagen og har fylt på med bedre jord. Nå har jeg altså, etter å ha funnet fin skifersteiner i hagen trillet mye av grusen tilbake igjen... ja, ja.. en får se på det som hverdagstrim. Topplaget i bedet er småstein fra Altaelva. 3 ganger har jeg hatt meg trilleturer til elva, der jeg har fylt opp sekk og bøtte for så å drasse dette med hjem. Lurer på hva naboene syntes om synet av meg drassende på 25 kg småstein (jepp, jeg måtte på vekta) fra elva??
 


Plantene har jeg handlet tidligere i sommer, noen er fra hagen til mamma og noen hadde jeg fra tidligere. Her er blant annet:
-Lewesia cotyledon 'rainbow'
-Gypsophila repens 'rosa schonheit'
-Sempervivum arachnoideum
-Sempervivum 'Commander Hay'
-Houstonia 'Millard's variety'
-Saxifraga x arend.hybrid
-Sedum pachyclados
-Sedum oreganum
-Dianthus caryophyllus floristan
Overlevelsesprosenten i hagen er på ca 50 % fra år til år, så det blir spennende å se hva som overlever vinteren. Jeg krysser fingre for at snøen ikke lar vente på seg før den skikkelige kulden kommer. Til nå i høst har vi faktisk hatt noen utrolig flotte dager, og det har vært godt å kjenne litt på varmen. Det meste av sommerblomster har faktisk sagt takk for seg etter to netter med minusgrader i august, mens noen av staudene har spart seg helt til nå før de blomstrer. Godt man er tålmodig!
 

 

Mannen har vært borte noen dager, så jeg og svigermor har styrt fortet her hjemme. Det er koselig å ha noen å prate med om dagene, og ungene storkoser seg med farmor på besøk på ettermiddagene. Jeg kan ikke si annet enn at det er deilig at det kommer noen å gjør noe av det jeg har på "to-do-listen" min, men som aldri priorteres, deriblandt stopping av sokker...


1 kommentar:

marit´s,,, sa...

Å så fint , nydelig med de grønne plantene til den grå steinen.

Ha en fin dag , Marit.