onsdag 10. februar 2010

Kosehelg


Her i huset har mamma og jeg boblet over av inspirasjon og prat i helga. Vi har diskutert garn, oppskrifter, stoffer og mønster. Fantastisk godt å ha en sånn fin mamma! På dagtid har det vært full fart sammen med ungene, men etter leggetid har vi storkosa oss! Nå er stoff og stil-katalogen gjennombladd, og bestilling sendt. Det er bare å glede seg til å gå tilbake i permisjon.

Jeg hadde bestilt noen bøker fra Tanum som med posten i helga. Her var det masse fint, og jeg likte spesielt godt denne boka, Vintage Baby knits. Mamma husket flere oppskrifter fra hun var barn.
Denne jakken her var en absolutt favoritt hos oss begge. Den skulle strikkes i flere deler, bakstykke, forstykkene og armene for seg. Mamma mente det ville være lettere å strikke bolen sammen, men jeg lurer på om det er nok utfordring for meg bare å komme meg gjennom en engelske oppskrift. Heldigvis finnes en oversettelse av vanlige engelske uttrykk i strikkeoppskrifter her.

5 kommentarer:

Hanne sa...

Så koselig innlegg Marthe!!

Så fint med mamma besøk! Regner med hun har koset seg godt sammen med barnebarna og dere!!! Jeg synes også den jakken var fin!

Ha en fin kveld vennen! Nå er det omtrent bare en mnd til vi kommer på besøk! Vi gleder oss både store og små!! ♥Storegutt♥ spurte nettopp om vi kunne reise til Gudmor allerede i morgen.

Klem fra Hanne

Jannike sa...

Jeg har også Vintage Knit-boka, den er kjempesøt. Og jeg må si meg enig med mammaen din: Enklere å strikke front og bak-stykket sammen, blir mindre og sy da. Har nemlig nettopp strikket en jakke med front og bakstykker. Kjedelig å sy i sammen. Men du har jo helt rett: Best å forsøke "originalen" først :-D
Så forresten at jeg har flere av bøkene i stabelen din - artig med lik smak ;-)

LykkeLise sa...

ååå vintagebaby, d vil jeg ha;);) hehe...tenker d er mye fint i den boka:)
Veldig kos å få blomster ja, får vel aldri nok av d?:) Snill mann du har som husker på deg når han er ute å handler:)

Er spent om dagen ja...begynner å bli lei...helt tappet for energi.. gleder meg til å få tilbake kroppen min igjen;) hehe.. håper jeg slipper å gå så lenge over termin hvertfall, da blir jeg sikkert ikke morsom å ha i hus;p

Takk for lykkeønskninger, d trenger jeg tror jeg;)

Nattaklem

ralfefarfars paradis sa...

Så koselig med besøk- og det må være fint å dele noe nav de samme interessene. Veldig fin jakke- jeg har sett en som ligner i boka Myk Start også. Takk for gode ord fra deg;) ønsker deg en fin dag!!

Hanne sa...

...og det var det første han sa i morrest... "Skal vi til Alta idag". Ingen tvil om at han gleder seg!!!

Takk for trivelig god-bedring-hilsen! Vi er alle mye bedre idag!
Jepp, den medisinboksen er knall!!! Si bare fra om jeg skal handle med meg noe fint fra Marie og Edvard eller Taras før vi kommer på besøk.

Kos deg med besøk fra Solveig og gjengen!

Klem Klem Klem